Головна » 2014 » Червень » 5 » Історія
02:23
Історія

В моєму серці мріє місто-сад…

                                                                      Воно таке лише одне-єдине:

                                                             Всміхається до сонця і людини -

Без вихідних вже сім століть підряд.

Олександр Гордон

 

        Старовинне українське місто Львів – місто унікальне, яке є культурним феноменом не лише України, а й Західної Європи загалом. Неповторна львівська атмосфера надихала  літописців ,письменників, художників та музикантів , - надихала на багатогранну творчість, що виливалася у неповторні шедеври.  Кожен куточок центральної частини міста дихає особливою історією, яка писалася його багатонаціональним населенням.

   Львів… Старовинний і молодий, місто, в котрому тісно переплелися минуле і сучасність, місто з характерним «львівським норовом». Львів наче створений для шанувальників прекрасного, бо сам він - як пісня, як легенда. Зустрітися зі Львовом – значить побачити, відчути кипучий ритм ,творчий дух культурного і наукового «П’ємонту України».

 

  Таким  особливим за своїм творчим духом є  початковий навчальний мистецький заклад,що знаходиться у будинку №5  на вулиці Коперника. Львівська ДМШ №2 заснована у 1939 році на базі ліквідованої консерваторії ім. К . Шимановського. З 2004 року вона гордо несе ім’я корифея української музики Миколи Філаретовича Колесси.

   З моменту заснування нашу школу очолювало добірне гроно директорів: Л.С.Гладилович (перший директор закладу), М. І. Литвиненко (50-ті роки),Г. С. Москаленко(1964-1973), І. О. Андрєєва (1973-1974), В.А. Діденко(1974-1976), М.Ф. Римаренко(1976-1981), О.І. Щур(1981-1993).

 В 1993 році заклад очолила  Галина Володимирівна Лаврись  і вже понад 20 років досвідчений директор керує школою, заручившись підтримкою двох надійних заступників директора з навчально - виховної роботи,- Лесі Михайлівни  Матійце та Зоряни Мирославівни Бурин. Рішенням Регіональної експертної ради управління культури і туризму облдержадміністрації Львівська ДМШ №2 ім.М.Колесси «атестована з відзнакою»(2009р.).

   Школа завдяки висококваліфікованій підготовці юних музикантів налагодила міжнародні зв’язки з музичними закладами таких країн як Польща, Чехія ,Угорщина, Румунія,Бельгія, Франція.  Викладачі та учні мають змогу не просто відчути дух Європи, а й поділитися  власним музичним досвідом.

   Дух лідерства юних музикантів підбадьорюється їх участю в численних конкурсах та фестивалях. Учні гідно відстоюють честь школи на конкурсах найширшого спектру – від шкільних до міжнародних , здобуваючи що року по кілька десятків перемог.

 

Якісна робота викладачів зорганізована завідувачами відділів:

*фортепіанний відділ- зав. відділами Надія Личенко / Світлана Марко.

* відділ струнно –смичкових інструментів - зав. відділом Ольга Куракіна.

* відділ народних інструментів - зав. відділом Марія Щербяк.

* вокальний відділ - зав. відділом  Надія Ватаманюк.

* відділ духових та ударних інструментів - зав. відділом Лариса Соловій.

* музично – теоретичний відділ - зав. відділом Анна Дудкіна.

 

Крім музичного мистецтва учні нашої школи мають змогу доторкнутись до світу танцю під керівництвом Алли Ковальчук та Віри Бакун,які ведуть групи  народної та сучасної хореографії.

 

Злагоджена щоденна праця викладачів школи, допомагає  учням з кожним уроком все глибше пізнавати прекрасний, неповторний світ музики. Багато видатних постатей сучасного музичного мистецтва  свою початкову освіту здобуло у Львівській ДМШ №2 ім.М.Колесси. Серед яких такі видатні особистості, як  Наталія Дацько, Вячеслав Цайтц,Левко Закопець, Юрій Бонь, Олексій Михлін ,Нататалія Грамотєєва, Дмитро Кужелєв,Олег Лихач, Людмила Цап, Божена Корчинська. У рідні стіни, здобувши вищу освіту повертаються працювати її випускники. Такими наставниками для молодого  покоління у сьогоденні є викладачі - методисти Оксана Павлусь та Галина Слобода.

    В школі кожен працівник відчуває себе стабільним та щасливим у своїй професії, бо має належні умови праці, гарантовану роботу  та її оплату, активний відпочинок, доброзичливі стосунки в колективі. В цьому директору школи допомагають - профспілковий комітет, головою якого є Галина Кормушина, головний бухгалтер Стефанія Мнюх, бухгалтер - касир Богданна Шевчук та працівники техперсоналу.

     Бажаємо учням, їхнім батькам, випускникам та всьому колективу школи подальшого процвітання, нових творчих звитяг,успіхів на терені пропаганди  високого мистецтва та у праці на благо нашої суверенної України!

    Гармонії Вам в душі і нехай серця кожного осяює свята до музики любов!

 

 

                                                            Лектор-музикознавець Вероніка Мішеніна

Переглядів: 769 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0